Tohle stále vzácnější koření jsou sušená souplodí s lesklými semeny pocházející ze stromu příbuzného magnóliím s názvem badyáník pravý. Nejvíce se pěstuje v jižní Číně, také v Japonsku a jinde v tropech. V obchodě se vyskytuje většinou jako osmicípé hvězdice. Vyskytuje se i mletý- především do kořenících směsí. Badyán má jemnou vůni po anýzu, kořenitě nasládlou chuť. Užívá se v likérnictví, voňavkářství, v potravinářském průmyslu. Má i léčivé účinky- uklidňuje zažívací trakt a podporuje trávení. Je to koření jemné, ale výrazné, do pokrmů pro 4 osoby používáme buď špetku, nebo 1 hvězdičku
Přihlaste se prosím znovu
Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.