Nové koření známe bobule jsou nedozrále sušené plody mohutného stálezeleného stromu pimentovníku. Do Evropy přišlo v 17 století po objevení Nového Světa proto i nové koření. Pimentovník roste v tropických oblastech Střední a Jižní Ameriky, nejlepší je z Jamajky. Říká se mu také jamajský pepř, hřebíčkový pepř, všeho chuť nebo čtvero koření, protože lze v jeho chuti nalézt spojení pepře, muškátového oříšku, hřebíčku a skořice. Nové koření podporuje trávení a působí na nadýmání.Nové koření MLETÉ používáme asi v poloviční dávce než celé. Používáme je do polévek, paštik, rýže, smetanových omáček, k hovězímu masu a neobejde se bez něj zabijačka.
Přihlaste se prosím znovu
Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.